Introductie

Ben jij die enthousiaste Sales Engineer binnen de aandrijftechniek met een afgeronde opleiding op MBO/HBO niveau richting Elektrotechniek of WTB? Beschik je over sterke commerciële vaardigheden en heb jij een commerciële drive? Dan is dit jouw baan!

Organisatie

Deze organisatie is al jaren sterk in beweging als producent en importeur van o.a. elektromotoren, motorreductoren, frequentieregelaars, servomotorsystemen en lineaire aandrijvingen. 
Het bedrijf bestaat uit ca.55 medewerkers. De afdeling verkoop bestaat uit 2 teams technisch-commerciële adviseurs die gespecialiseerd zijn in aandrijf- en besturingstechniek.

Functie

De sales engineer aandrijftechniek maakt deel uit van één van de twee verkoopteams met elk 6 á 7 medewerkers. Binnen dit team heeft elke medewerker zijn eigen takenpakket. Elke medewerker is verantwoordelijk voor zijn eigen ‘key accounts’ en daarnaast is er een bepaalde klantenbasis die door alle medewerkers bediend moet kunnen worden.

De inhoud van de functie richt zich primair op elektromotoren, motorreductoren en frequentieregelaars. Hierbij ligt de nadruk sterk op klantspecifieke oplossingen: de speciaal aandrijvingen. De standaard elektromotoren, motorreductoren en frequentieregelaars behoren ook tot het product assortiment, maar zullen in mindere mate deel uitmaken van de verkoopactiviteiten van de adviseur aandrijftechniek. In het commerciële traject vervult de sales engineer aandrijftechniek een zeer inhoudelijke functie.

Je zal nauw contact onderhouden een met de klanten en ondersteuning bieden.  Je geeft de klanten technische adviezen en je bedenkt nieuwe oplossingen met betrekking tot de applicatie van de klant. Belangrijke gesprekspartners voor de sales engineer zijn zowel de constructeurs en inkopers van de klant (in veel gevallen machinebouwers).

Functie eisen

– Opleiding op MBO/HBO niveau, richting Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
– Sterke commerciële vaardigheden;
– Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de aandrijfbranche of een aanverwante branche;
– Kennis van de Engelse taal is een vereiste, kennis van de Duitse taal is een pré;
– Vanzelfsprekend ben je zeer communicatief vaardig en kun je overweg met alle gangbare computersystemen.

Aanbod

Het salaris voor deze functie ligt tussen de €3.000 en de €3.800 bruto p/m afhankelijk van leeftijd en ervaring. 

Inlichtingen

Past deze baan bij jou?
Aarzel dan niet en stuur je sollicitatie o.v.v. referentiecode MBI13887 naar maarten.beijn@netlijn.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maarten Beijn tel. 010-303 54 62.

Wij verzoeken je om gemotiveerd te solliciteren en CV (met referenties) + salarisindicatie mee te sturen. Hoe duidelijker en completer je solliciteert, hoe sneller wij zullen reageren

Deze vacature is ook te vinden onder de volgende trefwoorden: Elektrotechniek, WTB, aandrijvingen, mechanisch, motorreductoren, frequentieregelaars,  lineaire aandrijvingen, sales engineer.