Kandidaten over Netlijn

its-USAnn Vreeswijk, bemiddeld als account manager bij It’s US De samenwerking met Netlijn heb ik als helder ervaren. Afspraak is afspraak en dmv een grondig interview vooraf weten ze je te plaatsen bij de juiste organisatie. Sterke punten: De zeer persoonlijke interesse in de kandidaat zodat men weet welke organisatie het beste bij je past. Meerdere aanbiedingen achter elkaar, echter wel met de juiste rust die daarbij hoort. Brede focusgebieden mbt de kandidaat op verschillende vlakken. Duidelijkheid, begrip en begeleiding. Netlijn is een W& S bureau dat meedenkt met de kandidaat en dat geeft een fijn gevoel. Persoonlijk vind ik het handig dat Netlijn meestal voor de plaatsing zorgt en de kandidaat rechtstreeks met de betrokken organisatie zijn/haar zaken verder kan regelen. Dat voorkomt het gevoel van ‘tijdelijke uitzendkracht’ wat vaak nadelig werkt t.o.v. het personeel dat er wat langer zit
luconplusBert Bakker, bemiddeld als Consultant bij LuconPlus De samenwerking met Netlijn was eerlijk, open en ontspannen, het intake gesprek was prettig en persoonlijk, niet te lang en er werden duidelijke doelen gesteld! Met name het persoonlijke karakter van Netlijn sprak mij erg aan. Ondanks twee afzeggingen van mijn kant werd dit mij niet kwalijk genomen. Ik werd na 2 maanden weer gebeld omdat Netlijn alsnog een mooie baan/kans voor mij bij Lucon Plus zag. Sterk staaltje beloftes nakomen en matching van Alexandra in dit geval. Sterke punten: Transparant, eerlijk, vasthoudend en bovenal op de mens achter de opleidingen en ervaringen gericht. Met name deze kwaliteit van jullie heeft mij een leuke baan opgeleverd waarbij ik ook nog eens goed tussen mijn nieuwe collega’s pas, een van mijn eerder uitgesproken kernreferenties voor een baan. Daarnaast vond ik het contact voor en na het interview consistent en prettig. Sterke punten zijn mijn inziens de menselijkheid en persoonlijke omgang met mensen. Hoewel natuurlijk veel HR bureaus met dit “fenomeen” naar buiten treden vind ik dat dit echt jullie USP is. En dan met name de nazorg, ik heb contact gehad met meerdere bureaus. Daar is de nazorg toch minder, hoewel ze je echt willen plaatsen en dit vrij intensief is in het begin.]
rhino-creationsMarcel Galema, bemiddeld als technisch projectleider ICT bij Rhinocreations in Amsterdam Ik vond de samenwerking met Netlijn prettig verlopen. Vooral de snelle (re)actie stel ik zeer op prijs. Bijvoorbeeld nadat ik ergens op gesprek was geweest, werd ik snel door Netlijn gebeld voor mijn eerste indruk. Dat straalt betrokkenheid uit! Ook het uitgebreide voorgesprek is iets wat ik niet bij alle andere bureaus tegen ben gekomen. Qua interne communicatie liep er iets mis, maar daar zijn we uitgekomen en Netlijn heeft ook geholpen om de pijnpunten mee op te lossen. Prettig was het feit dat ik via Netlijn op meerdere vacatures kon reageren. Het maakt dat je je geen zorgen maakt als je een vacature niet zo ziet zitten of als het om wat voor reden dan ook- niet direct lukt.
domenicaNoel Comans, bemiddeld bij Domenica Via een vacaturebank vond ik een vacature die wel bij mij paste en mijn nieuwsgierigheid prikkelde omdat het een heel andere branche is dan wat ik tot nog toe gedaan had. Toch mailde ik mijn motivatiebrief met CV naar Netlijn. Een paar dagen later werd ik gebeld en even stevig aan de tand gevoeld waarom ik deze switch wilde maken. Het was niet de standaardzin: “We hebben uw sollicitatie met CV ontvangen en willen nu graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.” Maar omdat ik met gegronde argumenten kwam waarom ik hierop had gesolliciteerd, was het voor mijn tegenpartij al vrij snel duidelijk dat ik hier goed over had nagedacht en wist wat de consequenties voor mij inhielden. Op basis van dit gesprek wist men zeker dat er een reële kans bestond dat ik bij de desbetreffende werkgever ook daadwerkelijk aan de slag zou kunnen. Dus werd mijn CV en motivatiebrief doorgestuurd. Maar daarmee was het contact niet beëindigd. Nee, steeds als men weer iets nieuws wist, werd er direct een belletje gepleegd naar mij en was ik ook meteen op de hoogte. Binnen een week was de eerste afspraak bij de werkgever gemaakt. Ter voorbereiding hierop kreeg ik een mooie map met de nodige informatie over het bedrijf, functieprofiel en ook de nodige handreikingen voor het gesprek. Prima verzorgd en voor mij een onbekend fenomeen, want meestal kreeg ik alleen het profiel mee dat net uitgedraaid was en werd mij succes gewenst. Hierdoor kon ik me ook prima voorbereiden op het gesprek. Na afloop heb ik Netlijn gebeld en met Liselore mijn ervaringen doorgenomen. Weer dat luisterende oor, het delen van je enthousiasme en het stimuleren van je vertrouwen in het gesprek. De volgende dag werd ik gebeld met de mededeling dat er nog een tweede gesprek zou volgen. Meteen werd doorgesproken waar ik in dat gesprek op moest letten, beslist wel en beslist niet moest doen en werd me moed ingesproken nog even vol te houden en er volledig voor te gaan. Mijn zorgen uitte ik ook. Maar ik werd gerust gesteld door nog een keer alles goed door te nemen, alles in het juiste perspectief te zien. Een ding weet ik door deze ervaring zeker, iedereen die met een vertrouwd gevoel op een sollicitatiegesprek wil gaan, moet via Netlijn solliciteren ! Ik doe het beslist weer, als ik een andere baan zoek !
FedExRosita Ramkishun, bemiddeld als Key Accountmanager bij FedEx De samenwerking met Netlijn is mij heel goed bevallen. Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop het hele proces van het vinden van een nieuwe baan is verlopen. Je word van elke stap op de hoogte gehouden en er word ook echt aan je gevraagd of je het ermee eens bent. Het is niet gewoon het vinden van een nieuwe baan voor iemand en daarna bekijken ze het maar. Het personeel van Netlijn is heel vriendelijk. Bij het eerste gesprek word er echt serieus naar jouw wensen geluisterd. Nadat je je eerste gesprek hebt gehad, kunnen ze je garanderen dat je binnen hooguit 2 a 3 weken een nieuwe baan hebt. Ik heb het zelf meegemaakt en het is echt zo! Dat is volgens mij de sterkste punt van Netlijn, want geen ander werving en selectie bureau kan je die garantie geven. Bij Netlijn word je behandeld als een individueel persoon met wensen, waar ze ontzettend hun best voor doen om een geschikte baan voor te vinden. Ze bereiden je super goed voor op je sollicitatie gesprek. Je krijgt sollicitatietips en zelfs informatie over het bedrijf waar je je sollicitatiegesprek hebt. Ik zou andere personen zeker doorverwijzen naar netlijn en dat heb ik ook gedaan.
Auto-Lease-PartnersSusan Smit, bemiddeld als administratief medewerkster bij Auto Lease Partners te Zaandam De samenwerking met Netlijn was duidelijk en snel. Er was een goede communicatie en terugkoppeling van de acties. Gelijk dezelfde dag nog is mijn CV naar een bedrijf verzonden en is dit ook gelijk telefonisch aan mij doorgegeven. Van andere bureaus hoor je meestal weken niks, nadat je je CV hebt gegeven.
bamVidjai Goelela, bemiddeld als werkvoorbereider W bij BAM Techniek (Vidjai heeft voor meerdere bedrijven gewerkt via Netlijn, steeds op basis van DetaVast) De samenwerking vind ik altijd heel goed, dat is de reden dat ik steeds terug kom bij Netlijn: Mijn zaken worden heel goed behandeld. Mijn contactpersoon zet zich altijd 200% in om mij aan de functie te helpen die ik leuk vind. Wij zijn het soms oneens met elkaar, maar we respecteren wel elkaars opvatting. Dat vind ik een sterke punt. En dat is de reden waarom ik steeds terug kom.
CanonWilliam van Kleef ,bemiddeld als Corporate Account Manager bij Canon Nederland “Mijn wensen stonden centraal” Vanwege omstandigheden moest ik onverwachts op zoek naar een nieuwe baan. Om op de snelste wijze om snel in contact te komen met nieuwe werkgevers heb ik mijn CV bekend gemaakt via een aantal online services zoals monsterboard. Op deze wijze krijg je heel veel directe reacties van werkgevers maar ook van veel werving en selectiebureaus. Velen van hen onderscheiden zich negatief, enkelen positief. De consultant van Netlijn behoorde tot de laatste categorie. Zij vroeg per mail mijn telefoonnummer om een afspraak te maken. De afspraak was volgens haar nodig zodat zij een goed beeld van mij kon krijgen. Met deze persoonlijke kennismaking zou ze nog beter in staat zijn om de meest passende baan voor mij te vinden. Dit sprak mij aan en een afspraak was daarom snel gemaakt. Tijdens het introductiegesprek werd mij duidelijk dat mijn wensen over een nieuwe werkgever voor Netlijn de rode draad vormen in de zoektocht naar een passende nieuwe baan. Er werd niet alleen gekeken naar overeenkomsten tussen mijn CV en de wens van nieuwe werkgevers, er werd ook gekeken of mijn persoonlijkheid aansloot bij de klanten van Netlijn. Al met al heb ik een ook via andere kanalen veel aanbiedingen gehad. Opvallend was dat mijn persoonlijke nummers 1 en 2 aangeleverd werden door de Netlijn Consultant. Beide trajecten waren intensief, maar ik werd goed begeleid door mijn Consultant. Zij was mijn klankboard en gaf passend advies. Uiteindelijk heeft mijn nr. 1 mij een zeer goede aanbieding gedaan. Mijn Netlijn Consultant heeft in de laatste fase van de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden een voor mij zeer goede inbreng gehad in haar communicatie naar mijn nieuwe werkgever. Al met al heeft het traject met Netlijn ongeveer een maand geduurd met als resultaat een zeer fijne en passende baan. De persoonlijke benadering door de Netlijn Consultant heeft hierin een doorslaggevende rol gespeeld. Mocht ik in de toekomst een nieuwe uitdaging ambiëren, zal mijn eerste stap zijn om contact op te nemen met Netlijn. Uiteraard zal dit niet snel het geval zijn, omdat de gevonden baan op mijn lijf geschreven is. Alle bureaus zijn bijna het zelfde, maar op welke punt Netlijn voor mij netlijn er uitspring is dat ze de functie zoeken die ik leuk vind. Ik denk dat, dat veel te maken heeft met de mensen die bij netlijn werken. Ik zou iedereen die ik ken en die voor een bureau wil werken verwijzen naar Netlijn. Mijn contactpersoon staat klaar voor zijn mensen! Ik had binnen 2 dagen een nieuwe baan, dus geen kans om een slecht punt te ontdekken!
domenicaArlette Hofmann-Soffner, bemiddeld bij Domenica als Trainee pensioenspecialist Ten eerste voelde ik mij serieus genomen als werkzoekende en werd op een professionele manier benaderd. Dit kwam naar voren doordat jullie precies wisten wat mijn CV inhield en jullie doorvroegen naar mijn kwaliteiten en ambities. Daardoor konden jullie mij een baan aanbieden met een juiste beroepsprofiel. Ik werd ontvangen onder het genot van een kopje koffie en werd rustig door jullie te woord gestaan. Men probeerde op een prettige manier passend werk voor mij te vinden door mee te denken. Hieruit kwam de baan Domenica naar voren. Reizen voor mijn werk en voor klanten werken. Eigenlijk een detacheringbedrijf in het verzekeringswezen waar ik dan ook ben aangenomen. Jullie onderscheiden je van andere bedrijven doordat Netlijn een persoonlijke aanpak hanteert en je het gevoel geeft belangrijk te zijn voor Netlijn. De gesprekken die ik tijdens mijn zoektocht naar werk, heb ik ervaren als prettig. Men wist al snel waar mijn ambities lagen en jullie paste daarop mijn beroepsprofiel aan. Netlijn is voor mij een geweldig bedrijf dat gespecialiseerd is in het bemiddelen van een baan die bij je past. Ze denken mee op niveau en adviseren op een prettige manier. Als ik nogmaals aan een nieuwe baan zou denken zou ik absoluut het eerste Netlijn benaderen.
citcoMafalda de Alpoim, bemiddeld bij Citco als investor relationship manager De samenwerking met Netlijn is prima verlopen. De communicatie was helder, open en de verstandhouding erg goed. De mate van snelheid in de communicatie waarop Netlijn reageert en ook de positieve manier van communiceren vond ik erg prettig. Ook is zo dat er nadat de match is gevonden een waardering vanuit Netlijn komt door positief en enthousiast te reageren en ook een leuk cadeautje voor je in het verschiet staat. Maar dat niet alleen, je krijgt een welkom gevoel vanaf het begin. Netlijn werkt anders dan bijvoorbeeld een uitzendbureau. De baan wordt aan de juiste kandidaat gekoppeld. Deze wijze maakt het voor de werkgever makkelijker om je een contract aan te bieden. Het is fijn dat je dan op deze wijze meteen in dienst kan treden bij de nieuwe werkgever. Netlijn is een organisatie die snel de hoofdlijnen als ook onderliggende zaken goed begrijpt en daardoor wordt voor de aspirant werknemer als ook voor de werkgever de juiste match en klimaat gegenereerd. Ik ben erg blij dat ik met Netlijn in aanraking ben gekomen want daardoor heb ik een hele leuke baan gevonden!
Bastiaan Kortenbout, bemiddeld als consultant bij Inter Access De samenwerking met Netlijn verliep zeer prettig! Als afstudeerder en beginnend Young-Professional ben je nog niet helemaal thuis in de markt en dan komt enige assistentie bij het zoeken van een baan goed van pas. Gedurende het informele intake gesprek richt de consultant zich op jouw ambities en verwachtingen. Al snel kwam er een aantal bedrijven naar voren die functie-inhoudelijk evenals qua bedrijfscultuur goed aansloten bij mijn wensen. Ik heb uiteindelijk nog een moeilijke keuze moeten maken tussen twee zeer interessante werkgevers! Al met al ben ik tijdens het hele sollicitatieproces goed geïnformeerd en begeleid. Een positief punt is dat bij binnenkomst direct duidelijk wordt gemaakt hoe de sollicitatieprocedure in samenwerking met Netlijn verloopt. Je wordt goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen door je contactpersoon. Ook vond ik het zeer positief dat je één contactpersoon hebt die je begeleidt en naar een match toewerkt. En niet de vergeten: ze hebben heerlijke koffie. Andere werving en selectiebureaus kwamen tijdens het eerste (telefonische) contact minder prettig over. Sommige wervingsmethodes die soortgelijke bedrijven in de branche hanteren zijn naar mijn mening te agressief. Netlijn kwam in tegenstelling tot andere bureaus redelijk vrijblijvend over.
cbsMarnix Schut, geplaatst bij CBS Outdoor in de functie van Planner. Ik vond de samenwerking met Netlijn goed. Ik had snel een intake gesprek en daarna is het allemaal snel gelopen. Netlijn kwam met enkele functies en bij 1 van die functies heb ik mijn huidige baan gevonden. Netlijn is daadkrachtig. Ik had mijn CV op monsterboard gezet en de volgende dag belden ze al op voor een gesprek. Ze waren heel duidelijk hoe het zoekproces werkt door verschillende stappen te benoemen. Volgens mij heeft Netlijn goede contacten met bedrijven. Binnen de kortste keren had ik een baan via Netlijn. In het verleden stond ik nog bij een andere bureau ingeschreven. Nadat ze bij een bedrijf een gesprek hadden geregeld, wat niet tot een baan heeft geleid lieten ze minder tot niets meer van hun horen. Bij Netlijn heb ik ook enkele functies geweigerd en hier was dat geen enkel probleem. Bij dat andere bureau pushten ze meer.