Introductie

Ben je op zoek naar een functie als internationaal servicetechnicus waar je zelfstandig verantwoordelijk wordt als voor de installatie en het proefdraaien van verpakkingslijnen? Je zult zowel nationaal als internationaal werkzaam zijn en je hebt kennis van PLC besturingen. Heb je interesse in deze functie en beschik jij over een minimaal afgeronde MBO of HBO opleiding, lees dan snel verder!

Organisatie

De organisatie is een producent van computergestuurde verpakkingslijnen. Met meerdere fabrieken en verkoopkantoren in o.a. Nederland, de Verenigde Staten en China bieden zij in meer dan 30 landen verpakkingsoplossingen. In de vestiging in Nederland zijn er meer dan 200 mensen werkzaam.Functie

– Als Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig installeren en proefdraaien van verpakkingslijnen bij onze afnemers.
– Jij wordt als Service Engineer betrokken bij het project nadat de machine vanuit productie is getest en wordt opgeleverd vanuit de werkplaats. 
– Je controleert de controls, aandrijvingen en mechanische delen staan ingesteld op de specificaties die jouw engineeringsafdeling heeft opgegeven in de manuals. Vervolgens begint de testfase en controleer jij als Service Engineer systematisch de verpakkingsmachines op de juiste werking.
– Bij storingen en problemen weet jij de juiste analyse te maken en werk je naar een oplossing toe. 
– Je begeleidt de afname en geeft training aan de operators.
– Je verricht je after sales service aan reeds geleverde installaties in de vorm van het verhelpen van storingen, onderhoud of ombouw.
– Je bent verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling (rapportages) en de terugkoppeling naar het kantoor in Woerden.
– De internationale klantbezoeken worden zo ingepland, zodat je in het weekend thuis kan zijn.

Functie eisen

– Je beschikt over minimaal een afgeronde opleiding MBO/HBO richting Werktuigbouwkunde of Industriële Automatisering (Mechatronica)
– Je hebt enkele jaren ervaring binnen machinebouwomgevingen (productiemachines)
– Je hebt ervaring met PLC-besturingen, bij voorkeur van Siemens en Allen Bradley
– Je hebt ervaring met Servo-systemen
– Je hebt ervaring met HMI en Vision systemen
– Je hebt kennis van elektrisch schakelen, je kan elektrische schema’s lezen en aan en afkoppelen van elektromotoren en frequentiedrives
– Je bent bauwkeurig in rapportages
– Je houdt van internationaal werken. 
– Je bent in het bezit van Rijbewijs B.
– Je hebt een goede beheersing van de Engelse en Duitse taal. Andere vreemde talen zijn een pré.

Aanbod

– Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele organisatie.
– Concrete doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
– Als Service Engineer ontvang je een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de verrichten werkzaamheden.
– Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, pensioenregeling, laptop, telefoon, bedrijfsauto en een onkostenvergoeding voor zakenreizen.
– 27 vakantiedagen en 4 ATV dagen.
– Uitstekende werkomstandigheden zo hebben wij een eigen fitnessruimte in het bedrijfspand, waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken.

Inlichtingen

Past deze baan bij jou?
Aarzel dan niet en stuur je sollicitatie o.v.v. referentiecode SGR23897 naar stefan.de.groot@netlijn.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stefan de Groot, 010-303 54 63.

Wij verzoeken je om gemotiveerd te solliciteren en CV (met referenties) + salarisindicatie mee te sturen. Hoe duidelijker en completer je solliciteert, hoe sneller wij zullen reageren.

Deze vacature is tevens te vinden onder de volgende zoektermen: Tekenaar, Constructeur, Mechanisch, Engineer, Machinebouw, Werktuigbouw, Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Industriële Automatisering, PLC, Starter, International, Servicemonteur, Service- en onderhoudsmonteur, Elektrotechniek, Besturingstechniek

Sollicitatie

Stefan de Groot 010 – 303 54 63